Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Питка с кюфтета

Вечна класика, но този път с лек ориенталски привкус

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
20’ Време за готвене
3 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 500 г кайма смес, овкусена
  • 3 джоб-питки
  • 1 домат
  • 1/2 глава лук
  • Сол и черен пипер
  • Олио
  • Риган
  • Магданоз, на едро

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. От каймата се оформят кюфтета със средна големина, които се запържват в добре загрятото олио.
  2. На питка се слагат по 2 или 3 кюфтета.
  3. В купа се нарязва доматът на полумесеци и се смесва с нарязания на едро лук и накълцания магданоз. Всичко се залива със зехтин и се овкусява със сол и черен пипер, както и с малко риган. Така получената салата се разбърква и от нея се прибавя към кюфтетата в питката.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин черен пипер олио домати кайма смес пържене тиган купа кромид лук

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче