Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Африканска марината за печено месо

Ароматна и богата на екзотични нотки

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
20’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 корен от джинджифил, обелен
  • 1 ч.л. кимион
  • 1 сушена люта чушка, наситнена
  • 2-3 зрънца от анасон
  • 1 ч.л. кориандър
  • 1 ч.ч. зехтин
  • 1 ч.ч. бяло вино
  • 1 портокал
  • 1 ч.л. морска сол
  • Пресен риган
  • Прясна мащерка
  • Пресен магданоз
  • 5 скилидки чесън

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте добре един тиган без мазнина и запечете кимиона, анасона, лютата чушка и кориандъра, докато си пуснат аромата. Прехвърлете подправките в купа.
  2. Добавете зехтина, бялото вино, настърганата кора от портокала, мащерката, ригана, магданоза, наситнения чесън и настъргания джинджифил. Разбъркайте всичко много добре.
  3. Накиснете месото в готовата марината за едно денонощие и го изпечете във фурна или на грил.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин бяло вино чесън морска сол кориандър мащерка магданоз портокал пържене печене риган Африканско люти чушки джинджифил кимион анасон

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче