Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Люта супа от червена леща и картофи

Тайната е в подправките, с които се сервира

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
15’ Подготовка
45’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Както е и при шкембе чорбата, тук най-важното са подправките, с които се поръсва супата при сервиране, както и в лимоновия сок и маслото, с които се овкусява.

Необходими продукти:

  • 200 г червена леща
  • 200 г картофи
  • 200 г домати
  • 2 глави лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1.5 л вода
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Риган
  • Чили, на вкус
  • 1 лимон
  • Олио
  • 2 с.л. краве масло

Купете тенджери

Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.

Начин на приготвяне:

  1. Картофите, лукът, доматите и чесънът се настъргват на ренде.
  2. Лещата се измива под течаща вода, прехвърля се в тенджера и се залива с вода.
  3. Добавят се настърганите зеленчуци и олиото.
  4. След завиране, огънят се намаля и всичко се оставя да покъкри за 20 мин.
  5. Съдът се сваля от огъня, добавя се краве маслото и супата се оставя да почина за 15 мин.
  6. Сервира се в подходящи купички, като се поръсва с риган, чили и се овкусява с лимонов сок.

 

Дайте оценка:

Тагове: краве масло чесън черен пипер олио лук домати варене супа купа чили риган картофи лимонов сок червена леща

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче