Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

По нашенски: Принцеси с яйце, сирене и кашкавал

Незабравима класика на българската кухня

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
10’ Време за готвене
10 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • Хляб, разрязан на филии
  • 300 г краве сирене
  • Чубрица, сол и черен пипер на вкус
  • 2 яйца
  • 100 г кашкавал
  • 25 г разтопено краве масло

Начин на приготвяне:

  1. В нагорещен сух тиган (без мазнина) се запичат филийките за по 3 мин. на страна и се намазват с разтопеното масло от горната страна.
  2. Фурната се загрява на 180 градуса, включена с опция за грил.
  3. В купа се разбиват яйцата, настъргания кашкавал и натрошеното сирене. Сместа се овкусява с чубрицата, солта и черния пипер.
  4. Филиите се намазват с плънката и се пекат за 10 мин. или до получаване на лека коричка.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло черен пипер чубрица яйца хляб краве сирене кашкавал сандвич

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче