Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Сандвичи с шунка, но по-така

Направете ги за излет в планината или за лек обяд

10’ Подготовка
0’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • ¼ глава червен лук, нарязана на ситно
  • 1 с.л. масло, на стайна температура
  • 1 супена лъжица дижонска горчица
  • 2 супени лъжици майонеза
  • ½ ч.л. мед
  • 4 филийки хляб със семена
  • 8 слайса медена печена шунка
  • 40 г чедър
  • Шепа рукола или айсберг
  • 1 домат, нарязан на тънки филийки

Начин на приготвяне:

  1. Накиснете нарязания лук в малко ледена вода за 5 минути. Това ще помогне да се премахне част от лютивината му. Извадете го от водата и подсушете с кухненска хартия.
  2. Намажете две от филиитес масло.
  3. Смесете горчицата, майонезата и меда с щипка сол и черен пипер в малка купа. Намажете другите две филии със соса.
  4. Овкусете резените домат със сол и черен пипер.
  5. Сглобете сандвичите, като върху филиите с маслото сложите последователно шунката, чедъра, кресона, лука и домата. Поставете другите две филия отгоре и разрежете сандвича на две половини.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло рукола горчица червен лук домати хляб майонеза мед чедър шунка

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче