Необходими продукти:
- ¼ глава червен лук, нарязана на ситно
- 1 с.л. масло, на стайна температура
- 1 супена лъжица дижонска горчица
- 2 супени лъжици майонеза
- ½ ч.л. мед
- 4 филийки хляб със семена
- 8 слайса медена печена шунка
- 40 г чедър
- Шепа рукола или айсберг
- 1 домат, нарязан на тънки филийки
Начин на приготвяне:
- Накиснете нарязания лук в малко ледена вода за 5 минути. Това ще помогне да се премахне част от лютивината му. Извадете го от водата и подсушете с кухненска хартия.
- Намажете две от филиитес масло.
- Смесете горчицата, майонезата и меда с щипка сол и черен пипер в малка купа. Намажете другите две филии със соса.
- Овкусете резените домат със сол и черен пипер.
- Сглобете сандвичите, като върху филиите с маслото сложите последователно шунката, чедъра, кресона, лука и домата. Поставете другите две филия отгоре и разрежете сандвича на две половини.
ИЗБРАНО