За 4 порции:
1 кг пилешки гърди
2 глави кромид
1 с.л. брашно
1 ч.л.червен пипер
2 -3 зърна черен пипер
1 зърно бахар
1 дафинов лист
1 ч.чаша ориз
олио
Месото се нарязва на хапки, а лукът- на ситно. Запържват се заедно в загрятото олио. Прибавят се брашното и червеният пипер и пърженето продължава при непрекъснато разбъркване. Когато месото се зачерви от всички страни,се долива гореща вода,колкото да го облее.
Прибавят се подправките, ястието се посолява и се задушава на умерен огън. Месото се изважда с решетеста лъжица, след като омекне, а сосът се прецежда. В отделна тенджера се запържва оризът в малко олио. Когато стане прозрачен,се залива с 3 чаени чаши вода и се сварява.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО