Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Екзотично: Мароканска лютеница

Ползва се като разядка, като сос за спагети и кускус, както и като съставка за бъркани яйца

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
30’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 червени чушки
  • 1 зелена чушка
  • 8 домата
  • 1 с.л. захар
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 5 скилидки чесън
  • Зехтин
  • 1 с.л. червен пипер
  • 1 зелена люта чушка
  • Магданоз, наситнен

Купете тенджери

Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.

Начин на приготвяне:

  1. Фурната се загрява на 220 градуса, червените чушки се поливат с малко зехтин и се запичат в тавичка за около 20 мин.
  2. Вадят се и се оставят под капак или фолио да се задушат.
  3. После се обелват и се нарязват на дребно.
  4. Във всеки домат се прави кръстовиден прорез, потапя се във вряща вода за 30 секунди, след което се прехвърля в ледена баня (студена вода с кубчета лед в нея). Процедурата се повтаря и с останалите домати.
  5. Всички те се обелват и също се нарязват на дребни кубчета.
  6. Чесънът, зелената чушка и лютата зелена чушка се наситняват.
  7. Всички тези продукти се прехвърлят в тенджера и се сваряват на умерен огън за около 20 мин., като периодично се разбъркват.
  8. Добавят се зехтинът, червеният пипер, захарта, солта и черният пипер, както и наситненият магданоз.
  9. Мароканската лютеница се вари още 10 мин., след което се сваля от огъня и се оставя да изстине напълно.
  10. Поднася се студна с парченца препечен хляб.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън черен пипер червен пипер домати магданоз варене тенджера Мароканско люти чушки чушки червени чушки кафява захар лютеница

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче