Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пикантно: Арабска лютеница

Близка е до нашата, но с по-пикантен вкус

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
15’ Подготовка
45’ Време за готвене
10 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 800 г червени чушки
  • 200 г червени люти чушки
  • 1 глава чесън
  • 30 мл сироп от нар
  • 1 с.л. пушен червен пипер
  • 1 с.л. кимион
  • 1 с.л. сол
  • Зехтин на вкус

Купете канистери и буркани

Никоя кухня не може без съдове за съхранение на разядки, домашно сладко, подправки и мариновани зеленчуци. Разгледайте нашата богата колекция от удобни и красиви канистери и буркани.

Начин на приготвяне:

  1. Фурната се загрява на 180 градуса.
  2. Чушките се подреждат в намазана със зехтин тава и се пекат за 40 мин.
  3. Прехвърлят се в купа или тенджера, която се покрива с капак или стреч фолио.
  4. Като се позадушат, пиперките се обелват и се наситняват.
  5. Лютите чушки се почистват от семената и също се нарязват на ситно.
  6. Чесънът се обелва и се минава през преса, добавя се към останалите продукти.
  7. Семената от кимион се смилат в хаванче, заедно със солта и се добавят към сместа за лютеницата.
  8. Прибавят се сиропът от нар, пушеният червен пипер и всичко се разбърква много добре.
  9. Лютеницата се разпределя в буркани, като се оставя малко място отгоре, което се долива със зехтин, за да запечата продукта.
  10. Слагат се капачките и всичко се оставя на стайна температура, за да престои две денонощия. След това арабската лютеница се прибира в хладилника, където може да издържи до 4 месеца.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън пушен червен пипер люти чушки червени чушки кимион нар келтска сол

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче