Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пълнена печена сьомга

Апетитна изненада от близка Гърция

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

Необходими продукти: 

  • 1/2 с.л. пресен джоджен
  • 1 с.л. пресен магданоз
  • 1 с.л. пресен копър
  • 2 големи филета от сьомга (около 1 кг), с кожа
  • 1-2 стръка пресен лук
  • Лимонов сок
  • Настърганата кора от 2 лимона
  • Сол и черен пипер
  • 2 с.л. горчица
  • 250 г крема сирене
  • Зехтин

Купете тави за печене

Когато стане дума за печене, по-важно и от най-добрата рецепта е да имате подходящите тави, тави със скара, йенски тенджери, плочи и формички за сладкиши.

Начин на приготвяне:

  1. Филетата се овкусяват със зехтин, сол и черен пипер на око.
  2. Нарязват се джоджен, копър и магданоз и се прехвърлят в купа.
  3. Настъргва се кората от два лимона и се изтисква сокът от 1/2 лимон.
  4. Наситнява се един стрък зелен лук и се прибавя към останалите продукти.
  5. Добавят се крема сиренето и горчицата, както и малко зехтин, сол и черен пипер.
  6. Всичко това се разбърква до получаването на хомогенна смес.
  7. С нея се покрива едното парче сьомга, а отгоре гозбата се захлупва с другото филе, което трябва да е с кожата нагоре. Полива се с няколко капки зехтин, сол и черен пипер на вкус.
  8. Използва се тава със скара и сьомгата се прехвърля в предварително загрята до 220 градуса фурна за около 30 мин.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин черен пипер горчица пресен лук пресен магданоз пресен копър лимон крема сирене джоджен лимонов сок сьомга

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче