Необходими продукти:
- 1/2 с.л. пресен джоджен
- 1 с.л. пресен магданоз
- 1 с.л. пресен копър
- 2 големи филета от сьомга (около 1 кг), с кожа
- 1-2 стръка пресен лук
- Лимонов сок
- Настърганата кора от 2 лимона
- Сол и черен пипер
- 2 с.л. горчица
- 250 г крема сирене
- Зехтин
Начин на приготвяне:
- Филетата се овкусяват със зехтин, сол и черен пипер на око.
- Нарязват се джоджен, копър и магданоз и се прехвърлят в купа.
- Настъргва се кората от два лимона и се изтисква сокът от 1/2 лимон.
- Наситнява се един стрък зелен лук и се прибавя към останалите продукти.
- Добавят се крема сиренето и горчицата, както и малко зехтин, сол и черен пипер.
- Всичко това се разбърква до получаването на хомогенна смес.
- С нея се покрива едното парче сьомга, а отгоре гозбата се захлупва с другото филе, което трябва да е с кожата нагоре. Полива се с няколко капки зехтин, сол и черен пипер на вкус.
- Използва се тава със скара и сьомгата се прехвърля в предварително загрята до 220 градуса фурна за около 30 мин.