Необходими продукти:
- 4 обезкостени и почистени от кожата филета от сьомга, общо около 550 г, нарязани на парчета
- 2 с.л. паста от червено тайландско къри
- Парче джинджифил с размер на палец, настъргано на ситно
- 1 ч.л. соев сос
- 1 връзка кориандър, половината нарязана, а от другата половина отделени само листата
- 1 ч.л. растителна мазнина
- резени лимон, за сервиране
Начин на приготвяне:
- Поставете сьомгата в кухненски робот или чопър с пастата, джинджифила, соевия сос и нарязания кориандър и смелете, докато стане не гладка смес.
- Оформете от нея 4 по-големи кюфтета.
- Загрейте олиото в тиган с незалепващо покритие, след което ги изпържете за 4-5 минути от всяка страна, като ги обръщате, докато станат хрупкави и се изпекат.
- Поднесете кюфтетата с прясна зелена салата или с картофи соте.
ИЗБРАНО