Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Здравословни кюфтета от сьомга

Поднесете ги с прясна зелена салата или картофи соте

10’ Подготовка
10’ Време за готвене
2 Порции
4 Трудност

Необходими продукти:

  • 4 обезкостени и почистени от кожата филета от сьомга, общо около 550 г, нарязани на парчета
  • 2 с.л. паста от червено тайландско къри
  • Парче джинджифил с размер на палец, настъргано на ситно
  • 1 ч.л. соев сос
  • 1 връзка кориандър, половината нарязана, а от другата половина отделени само листата
  • 1 ч.л. растителна мазнина
  • резени лимон, за сервиране

Начин на приготвяне:

  1. Поставете сьомгата в кухненски робот или чопър с пастата, джинджифила, соевия сос и нарязания кориандър и смелете, докато стане не гладка смес.
  2. Оформете от нея 4 по-големи кюфтета.
  3. Загрейте олиото в тиган с незалепващо покритие, след което ги изпържете за 4-5 минути от всяка страна, като ги обръщате, докато станат хрупкави и се изпекат.
  4. Поднесете кюфтетата с прясна зелена салата или с картофи соте.

Дайте оценка:

Тагове: риба кориандър къри олио лимон джинджифил соев сос

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче