Необходими продукти:
- 3 супени лъжици зехтин
- 1 малка глава лук, наситнена
- 2 скилидки чесън, наситнени
- 227 г консерва нарязани домати
- 1 с. л. доматено пюре
- 2 ч. л. сладък червен пипер (пиментон)
- добра щипка чили на прах
- щипка захар
- нарязан пресен магданоз, за поръсване
За картофите:
- 900 г картофи, нарязани на малки кубчета
- 2 супени лъжици зехтин
Начин на приготвяне:
- Загрейте олиото в тиган и запържете лука за около 5 минути, докато омекне.
- Добавете чесъна, нарязаните домати, доматеното пюре, сладкия червен пипер, чилито на прах, захарта и щипка сол, след което оставете да заври, като разбърквате от време на време. Намалете на бавен огън и гответе 10 минути, докато стане на каша.
- Може да съхранявате соса на хладно място до 24 часа.
- Загрейте фурната на 200 градуса.
- Подсушете картофите с кухненска хартия, след това ги сложете в тава за печене и добавете зехтина и малко сол и черен пипер.
- Печете за 40-50 минути, докато станат хрупкави и златисти.
- Разпределете картофите в чинии за сервиране и разпределете с лъжица отгоре доматения сос.
- Поръсете с малко пресен магданоз и поднесете.
Купете съдове за печене
Когато идва време за печене, по-важно от най-добрата рецепта е да имате правилното оборудване
ИЗБРАНО