Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

От Испания: Пататас бравас

Най-вкусните картофи, които може да опитате с приятели

30’ Подготовка
50’ Време за готвене
10 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 3 супени лъжици зехтин
  • 1 малка глава лук, наситнена
  • 2 скилидки чесън, наситнени
  • 227 г консерва нарязани домати
  • 1 с. л. доматено пюре
  • 2 ч. л. сладък червен пипер (пиментон)
  • добра щипка чили на прах
  • щипка захар
  • нарязан пресен магданоз, за ​​поръсване

За картофите:

  • 900 г картофи, нарязани на малки кубчета
  • 2 супени лъжици зехтин

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте олиото в тиган и запържете лука за около 5 минути, докато омекне.
  2. Добавете чесъна, нарязаните домати, доматеното пюре, сладкия червен пипер, чилито на прах, захарта и щипка сол, след което оставете да заври, като разбърквате от време на време. Намалете на бавен огън и гответе 10 минути, докато стане на каша.
  3. Може да съхранявате соса на хладно място до 24 часа.
  4. Загрейте фурната на 200 градуса.
  5. Подсушете картофите с кухненска хартия, след това ги сложете в тава за печене и добавете зехтина и малко сол и черен пипер.
  6. Печете за 40-50 минути, докато станат хрупкави и златисти.
  7. Разпределете картофите в чинии за сервиране и разпределете с лъжица отгоре доматения сос.
  8. Поръсете с малко пресен магданоз и поднесете.

Купете съдове за печене

Когато идва време за печене, по-важно от най-добрата рецепта е да имате правилното оборудване

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън лук домати магданоз картофи бяла захар лют пипер

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче