Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Ориз с гъби

Чудесно ястие в един съд

Необходими продукти:

  • 200 г ориз басмати
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 голяма глава лук, накълцана
  • 1 ч.л. сух розмарин
  • 250 г печурки
  • 2 червени чушки, нарязани
  • 400 г консерва с нарязани на кубчета домати
  • 425 мл зеленчуков бульон
  • Шепа магданоз, накълцан

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 190 градуса.
  2. Измийте ориза в гевгир под течаща вода, след което го отцедете.
  3. Загрейте олиото в тенджера, която след това ще може да преместите във фурната. Добавете лука и го запържете, докато омекне.
  4. Сложете розмарина и гъбите. И тях запържете за кратко.
  5. Добавете ориза, разбъркайте го, сипете чушките, доматите, бульона и овкусете с черен пипер.
  6. Оставете ястието да заври, след което го покрийте с капак и преместете във фурната, където трябва да се запече за 20-25 мин.
  7. Сервирайте ориза поръсен с магданоз.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин лук домати пресен магданоз сушен розмарин бульон ориз печурки

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче