Необходими продукти:
- 200 г ориз басмати
- 1 с.л. зехтин
- 1 голяма глава лук, накълцана
- 1 ч.л. сух розмарин
- 250 г печурки
- 2 червени чушки, нарязани
- 400 г консерва с нарязани на кубчета домати
- 425 мл зеленчуков бульон
- Шепа магданоз, накълцан
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 190 градуса.
- Измийте ориза в гевгир под течаща вода, след което го отцедете.
- Загрейте олиото в тенджера, която след това ще може да преместите във фурната. Добавете лука и го запържете, докато омекне.
- Сложете розмарина и гъбите. И тях запържете за кратко.
- Добавете ориза, разбъркайте го, сипете чушките, доматите, бульона и овкусете с черен пипер.
- Оставете ястието да заври, след което го покрийте с капак и преместете във фурната, където трябва да се запече за 20-25 мин.
- Сервирайте ориза поръсен с магданоз.
ИЗБРАНО