Яйца - 3 бр.
Захар - 100 г
Прясно мляко - 200 мл
Масло - 60 г
Мед - 40 г
Брашно - 400 г
Сода за хляб - 10 г
Настъргана кора от 1/2 лимон
Канела - 1 щипка
За крема:
Заквасена сметана - 600 г
Захар - 150 г
Сок от 1/2 лимон
Смлени орехи за поръсване - 200 г
Карамелизирана захар - 50 г
1. Разбиват се яйцата и захарта и се слагат на котлона в съд с двойно дъно. Добавят се прясното мляко, маслото, медът, настърганата лимонова кора и канелата. При непрекъснато бъркане сместа ври около 15 минути. Изсипват се пресятото брашно и содата и се получава тесто, наподобяващо това за еклери.
2. С навлажнена лъжица за сладолед малки количества от тестото се подреждат в тава с кухненска хартия. Натискат се с обратната страна на плоска чинийка, за да се изтънят. Пекат се 3 минути на 170 градуса.
3. Кремът се прави от посочените продукти и се маже върху пет блата, като се поръсва и с леко запечени и смлени орехи.
4. Пастичките се охлаждат за 2-3 часа, за да може кремът да стегне. Украсяват се с карамелизирана захар, излята върху силиконова или друга подходяща повърхност. Това е разновидност на френска селска торта.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.