Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
3-4 ябълки
3 яйца
1 и 1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. + 2-3 с.л. сок от компот
1 ч.л. канела
щипка сол

Форма с падащи стени (23-24 см диаметър) се намазва с масло. На дъното се изсипва 1/2 ч.ч. захар и се намокря с 2-3 с.л. сок от компот (кайсии, праскови или друг светъл компот). Слага се в загрята на 180 градуса фурна, докато захарта се карамелизира.

През това време ябълките се почистват от семките и се нарязват на полумесеци. Отделят се белтъците от жълтъците. Към белтъците се прибавя щипка сол и се разбиват с миксер до сгъстяване.

В друга купа се разбиват жълтъците с 1 ч.ч. захар и 1/2 ч.ч. сок от компот. На 2-3 пъти белтъчната смес се прибавя към жълтата, като се разбърква внимателно с шпатула до пълно хомогенизиране. След това по същия начин се прибавя и пресятото брашно. Ябълките се нареждат върху карамелизиранта захар и се поръсват с канела. Отгоре внимателно се изсипва пандишпанената смес.

Сладкишът се пече около 40-50 минути (пробва се с дървена клечица - трябва да излезе суха). Докато е топъл, сладкишът се обръща в поднос.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче