Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Набързо: Камби с кайма и кашкавал на фурна

Лесна рецепта, гарантираща отличен вкус

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
40’ Време за готвене
5 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 500 г кайма смес
  • 10-15 камби, червени, зелени и жълти
  • Сол и черен пипер
  • 1/2 глава кромид лук
  • 200 г настърган кашкавал
  • 100 г твърдо сирене, за поръсване
  • 2 с.л. доматено пюре
  • Зехтин
  • Оцет
  • 2 скилидки чесън, пресован
  • Пресен магданоз, наситнен
  • Пресен лук, наситнен

Снимка: iStock by Getty Images

Начин на приготвяне:

  1. Фурната се загрява на 180 градуса.
  2. Мляното месо се омесва с настъргания кашкавал, лука, чесъна, доматеното пюре, малко сол и пресен магданоз. Посолява се, овкусява се с черен пипер и зехтин и всичко се разбърква добре.
  3. Чушките се срязват по дължина, така че да се направи "лодка" и да остане дръжката. Капачетата няма да се ползват, така че могат да се отделят за направата на салата или да се замразят и да се ползват за друго ястие.
  4. Чушките се пълнят със сместа за плънка и се подреждат върху хартия за печене в плоска тава.
  5. Пекат се за около 30 минути или до готовност на плънката, като непрекъснато се следят. Ако е необходимо, оставят се още малко във фурната.
  6. Вадят се, поръсват се с твърдото сирене и се пекат още малко, колкото то да се разтопи.
  7. След това отново се изваждат и се сервират върху дървени дъски. Поръсват се с наситнен пресен лук.

Купете тави за печене

Когато стане дума за печене, по-важно и от най-добрата рецепта е да имате подходящите тави, тави със скара, йенски тенджери, плочи и формички за сладкиши.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън черен пипер пресен лук кайма смес пресен магданоз чушки камби кашкавал доматено пюре грюер кромид лук

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче