Необходими продукти:
- 500 г кайма смес
- 10-15 камби, червени, зелени и жълти
- Сол и черен пипер
- 1/2 глава кромид лук
- 200 г настърган кашкавал
- 100 г твърдо сирене, за поръсване
- 2 с.л. доматено пюре
- Зехтин
- Оцет
- 2 скилидки чесън, пресован
- Пресен магданоз, наситнен
- Пресен лук, наситнен
Начин на приготвяне:
- Фурната се загрява на 180 градуса.
- Мляното месо се омесва с настъргания кашкавал, лука, чесъна, доматеното пюре, малко сол и пресен магданоз. Посолява се, овкусява се с черен пипер и зехтин и всичко се разбърква добре.
- Чушките се срязват по дължина, така че да се направи "лодка" и да остане дръжката. Капачетата няма да се ползват, така че могат да се отделят за направата на салата или да се замразят и да се ползват за друго ястие.
- Чушките се пълнят със сместа за плънка и се подреждат върху хартия за печене в плоска тава.
- Пекат се за около 30 минути или до готовност на плънката, като непрекъснато се следят. Ако е необходимо, оставят се още малко във фурната.
- Вадят се, поръсват се с твърдото сирене и се пекат още малко, колкото то да се разтопи.
- След това отново се изваждат и се сервират върху дървени дъски. Поръсват се с наситнен пресен лук.