Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пълнени чушки по мексикански

Поднесете с гуакамоле

15’ Подготовка
15’ Време за готвене
3 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 3 големи чушки, разполовени
  • олио за намазване
  • 500 г сварен ориз, подправен с кориандър и щипка лимонова кора
  • 400 г консерва черен боб, отцеден и изплакнат
  • 6 резена кашкавал или чедър
  • 150 г гуакамоле

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 220 градуса.
  2. Отстранете семките и бялата сърцевина на чушките и ги подредете с разреза нагоре в тава. Намажете ги с олио и ги овкусете със сол.
  3. Изпечете чушките за 20 минути.
  4. Смесете ориза и боба.
  5. Извадете чушките от фурната и ги напълнете с оризовата смес. Отгоре поставете парче кашкавал или чедър и запечете за още 10-15 минути, докато сиренето се разтопи.
  6. Преди да ги поднесете, сложете отгоре лъжици гуакамоле.

Дайте оценка:

Тагове: олио чушки боб кашкавал чедър ориз авокадо