Необходими продукти:
- 3 големи чушки, разполовени
- олио за намазване
- 500 г сварен ориз, подправен с кориандър и щипка лимонова кора
- 400 г консерва черен боб, отцеден и изплакнат
- 6 резена кашкавал или чедър
- 150 г гуакамоле
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 220 градуса.
- Отстранете семките и бялата сърцевина на чушките и ги подредете с разреза нагоре в тава. Намажете ги с олио и ги овкусете със сол.
- Изпечете чушките за 20 минути.
- Смесете ориза и боба.
- Извадете чушките от фурната и ги напълнете с оризовата смес. Отгоре поставете парче кашкавал или чедър и запечете за още 10-15 минути, докато сиренето се разтопи.
- Преди да ги поднесете, сложете отгоре лъжици гуакамоле.
ИЗБРАНО