Необходими продукти:
- 500 г филе от сьомга
- 50 мл водка
- 50 г келтска или морска сол
- 20 г джинджифил, настърган
- 30 г хрян, настърган
- 1 лимон
- 1 връзка копър, наситнен
- 2 ч.л. захар
- 1 глава червено цвекло, настъргано
Купете купи и чинии
Придайте стил и уют на дома си с богата палитра от красиво изработени купи и чинии. С тях ще направите и процеса на готвене едно доста по-приятно изживяване..
Начин на приготвяне:
- Връзката копър се нарязва на възможно най-ситно, включително и дръжките.
- Хрянът, джинджифилът и червеното цвекло се обелват и се настъргват на ренде, след което се смесват.
- Филето от сьомга се слага в малка тавичка и се осолява добре, поръсва се със захар. Отгоре се разстила сместа от цвекло, хрян и джинджифил.
- Настъргва се кората от един лимон и рибата се полива с водката.
- Изситсква се и сокът от същия лимон, а най-отгоре се поръсва наситненият копър.
- Сьомгата се оставя да престои в хладилник за едно денонощие.
- Сервира се тънко нарязана с чаша изстудена водка.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО