Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Мезе за водка: Сьомга в цвекло

Невероятна вкусотия, която ще ви остави без думи

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
5’ Време за готвене
1 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 500 г филе от сьомга
  • 50 мл водка
  • 50 г келтска или морска сол
  • 20 г джинджифил, настърган
  • 30 г хрян, настърган
  • 1 лимон
  • 1 връзка копър, наситнен
  • 2 ч.л. захар
  • 1 глава червено цвекло, настъргано

Купете купи и чинии

Придайте стил и уют на дома си с богата палитра от красиво изработени купи и чинии. С тях ще направите и процеса на готвене едно доста по-приятно изживяване..

Начин на приготвяне:

  1. Връзката копър се нарязва на възможно най-ситно, включително и дръжките.
  2. Хрянът, джинджифилът и червеното цвекло се обелват и се настъргват на ренде, след което се смесват.
  3. Филето от сьомга се слага в малка тавичка и се осолява добре, поръсва се със захар. Отгоре се разстила сместа от цвекло, хрян и джинджифил.
  4. Настъргва се кората от един лимон и рибата се полива с водката.
  5. Изситсква се и сокът от същия лимон, а най-отгоре се поръсва наситненият копър.
  6. Сьомгата се оставя да престои в хладилник за едно денонощие.
  7. Сервира се тънко нарязана с чаша изстудена водка.

Дайте оценка:

Тагове: морска сол пресен копър кафява захар лимонов сок джинджифил цвекло сьомга келтска сол хрян

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче