Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Мезе за бира: Пикантни пилешки сърчица със соев сос

Много просто и адски вкусно

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
15’ Подготовка
20’ Време за готвене
3 Порции
2 Трудност

Необходими продукти:

  • 500 г пилешки сърца, почистени
  • Зехтин
  • Краве масло
  • 2 средни глави червен лук, на едро
  • Черен пипер
  • Сол
  • 1 ч.л. кафява захар
  • 1 люта чушка, на ситно
  • Ябълков оцет
  • 1 бр. дафинов лист
  • 2 с.л. соев сос
  • Наситнен магданоз
  • 1 ч.ч. червено или бяло вино
  • Резенчета лимон, за сервиране

Снимка: iStock by Getty Images

Начин на приготвяне:

  1. Сърцата се измиват и се разрязват на половина, за да може да се види къде има кръвни съсиреци, които трябва да се отстранят. Причината е, че те придават доста неприятен горчив вкус.
  2. Слагат се в тенджера и се заливат със студена, подсолена вода. Съдът се загрява на силен огън и когато кипне, котлонът се намаля до средна степен. Добавя се 1 дафинов лист и ястието ври около 20 мин.
  3. В тиган, загрят на умерена температура, се разтопява 1 с.л. краве масло, полято с 2 с.л. зехтин. Когато мазнината е готова, отцедените сърчица се слагат да се запържат заедно с лука и наситнената люта чушка. Сипва се 1 ч.л. кафява захар и 1/2 с.л. ябълков оцет.
  4. Когато течността в съда се поизпари, се добавя виното и се чака и то да се изври.
  5. Налива се соевият сос и гозбата се разбърква и се оставя да покъкри, докато сърчицата не започнат отново да се пържат.
  6. Тиганът се маха от котлона, всичко се поръсва с наситнения магданоз и се разпределя в плоски чини. Гарнира се с резени лимон.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин бяло вино краве масло черен пипер дафинов лист червен лук магданоз пилешко ябълков оцет кафява захар соев сос

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче