Необходими продукти:
- 500 г пилешки сърца, почистени
- Зехтин
- Краве масло
- 2 средни глави червен лук, на едро
- Черен пипер
- Сол
- 1 ч.л. кафява захар
- 1 люта чушка, на ситно
- Ябълков оцет
- 1 бр. дафинов лист
- 2 с.л. соев сос
- Наситнен магданоз
- 1 ч.ч. червено или бяло вино
- Резенчета лимон, за сервиране
Начин на приготвяне:
- Сърцата се измиват и се разрязват на половина, за да може да се види къде има кръвни съсиреци, които трябва да се отстранят. Причината е, че те придават доста неприятен горчив вкус.
- Слагат се в тенджера и се заливат със студена, подсолена вода. Съдът се загрява на силен огън и когато кипне, котлонът се намаля до средна степен. Добавя се 1 дафинов лист и ястието ври около 20 мин.
- В тиган, загрят на умерена температура, се разтопява 1 с.л. краве масло, полято с 2 с.л. зехтин. Когато мазнината е готова, отцедените сърчица се слагат да се запържат заедно с лука и наситнената люта чушка. Сипва се 1 ч.л. кафява захар и 1/2 с.л. ябълков оцет.
- Когато течността в съда се поизпари, се добавя виното и се чака и то да се изври.
- Налива се соевият сос и гозбата се разбърква и се оставя да покъкри, докато сърчицата не започнат отново да се пържат.
- Тиганът се маха от котлона, всичко се поръсва с наситнения магданоз и се разпределя в плоски чини. Гарнира се с резени лимон.