Необходими продукти:
- 500 г телешки черен дроб
- 1-2 с.л. зехтин
- сол
- черен пипер
- лимонов сок, от 1-2 лимона
- 100 г вода
- 1 с.л. мед
- 1 с.л. риган
- 1 равна с.л. горчица
- 1 скилидка чесън
- 1 ч.л. розмарин
- пържени картофки, за гарнитура
- пресен риган, за украса
Начин на приготвяне:
- Поставете тиган на силен огън.
- Черният дроб се нарязва на филийки с дебелина 1 см, а в тигана се добавят зехтин, сол и черен пипер. Задушете дроба за 1 мин. до златисто кафяво.
- Обърнете го и запържете за още 1 мин.
- Деглазирайте тигана с лимоновия сок, след което добавете водата, меда, ригана, горчицата и чесъна.
- Добавете розмарин, сол, черен пипер и разбъркайте.
- Пържете дроба общо 4-5 минути, но не повече, за да не стане много жилав.
- Свалете от котлона и сервирайте с гарнитура от пържени картофи и поръсете с накъсани листа пресен риган.
ИЗБРАНО