Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Телешки дробчета с риган

Свежа наслада за небцето

5’ Подготовка
10’ Време за готвене
4 Порции
2 Трудност

Необходими продукти:

  • 500 г телешки черен дроб
  • 1-2 с.л. зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • лимонов сок, от 1-2 лимона
  • 100 г вода
  • 1 с.л. мед
  • 1 с.л. риган
  • 1 равна с.л. горчица
  • 1 скилидка чесън
  • 1 ч.л. розмарин
  • пържени картофки, за гарнитура
  • пресен риган, за украса

Начин на приготвяне:

  1. Поставете тиган на силен огън.
  2. Черният дроб се нарязва на филийки с дебелина 1 см, а в тигана се добавят зехтин, сол и черен пипер. Задушете дроба за 1 мин. до златисто кафяво.
  3. Обърнете го и запържете за още 1 мин.
  4. Деглазирайте тигана с лимоновия сок, след което добавете водата, меда, ригана, горчицата и чесъна.
  5. Добавете розмарин, сол, черен пипер и разбъркайте.
  6. Пържете дроба общо 4-5 минути, но не повече, за да не стане много жилав.
  7. Свалете от котлона и сервирайте с гарнитура от пържени картофи и поръсете с накъсани листа пресен риган.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън сол черен пипер розмарин горчица телешко пресен риган картофи лимонов сок мед дробчета

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче