Необходими продукти:
- 2 консерви червен боб
- 2 бр. лайм
- 1 връзка магданоз
- Зехтин
- 1 глава кромид лук, на едро
- 1 люта чушка, наситнена
- 3 скилидки чесън, на едро
- 1/4 глава сварено червено цвекло
- 100 мл кокосово мляко
- Сол и черен пипер
- 1 с.л. краве масло
Начин на приготвяне:
- Обелете една глава червено цвекло и го сварете, извадете го и като поизстине, отрежете 1/4 от него. Останалото приберете в найлонова торбичка или кутия за храна. Използвайте го за сандвичи или салати.
- В добре загрят тиган с малко краве масло и зехтин на дъното запържете лука, чесъна и лютата чушка.
- След 3-4 мин. добавете отцедения от сока боб от консерва. Заделете настрана 1/2 кутия за момента на сервиране.
- Пържете за около 5 мин., като накрая налеете кокосовото мляко и 1/2 чаена чаша топла вода. Прибавете сока от 1 лайм. Разбъркайте.
- Пасирайте сместа в блендер и я разпределете в купи.
- Във всяка купа сложете по малко от заделения червен боб и украсете с наситнен магданоз. Сервирайте предястието топло или пък изчакайте да изстине. Подходящо е и по двата начина.