Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Мексиканска крем супа с червен боб

Това предястие може да се консумира и топло, и студено

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

Необходими продукти:

  • 2 консерви червен боб
  • 2 бр. лайм
  • 1 връзка магданоз
  • Зехтин
  • 1 глава кромид лук, на едро
  • 1 люта чушка, наситнена
  • 3 скилидки чесън, на едро
  • 1/4 глава сварено червено цвекло
  • 100 мл кокосово мляко
  • Сол и черен пипер
  • 1 с.л. краве масло

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. Обелете една глава червено цвекло и го сварете, извадете го и като поизстине, отрежете 1/4 от него. Останалото приберете в найлонова торбичка или кутия за храна. Използвайте го за сандвичи или салати.
  2. В добре загрят тиган с малко краве масло и зехтин на дъното запържете лука, чесъна и лютата чушка.
  3. След 3-4 мин. добавете отцедения от сока боб от консерва. Заделете настрана 1/2 кутия за момента на сервиране.
  4. Пържете за около 5 мин., като накрая налеете кокосовото мляко и 1/2 чаена чаша топла вода. Прибавете сока от 1 лайм. Разбъркайте.
  5. Пасирайте сместа в блендер и я разпределете в купи.
  6. Във всяка купа сложете по малко от заделения червен боб и украсете с наситнен магданоз. Сервирайте предястието топло или пък изчакайте да изстине. Подходящо е и по двата начина.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло чесън черен пипер магданоз люти чушки червен боб цвекло лайм кокосово мляко кромид лук

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче