2 яйца
400 мл прясно мляко
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
3 с.л. олио
800-900 г брашно
масло за намазване на корите
сусам
маково семе
Замесваме гладко еластично тесто. Тестото разделяме на 1 по-голяма топка, една по-малка от първата и малко топче за декорацията на цветята. От голямата разточваме голяма кора, която мажем с масло и навиваме на руло, което режем на рула. Нареждаме ги по края на тавата и всяко притискаме с пръчица.
От втората топка разточваме кора, мажем с масло и навиваме на руло. По дължина срязваме рулото и го усукваме. Поставям го по средата на питката. От малкото топче оформяме цветчета.
Питката втасва, след което мажем с жълтък и печем в загрята фурна на 160 градуса.
ИЗБРАНО