300 мл топло прясно мляко
1 пакетче инстантна (суха) мая
4 разбити яйца
1 с.л. вода от портокалов цвят
2 с.л. ароматно уиски
100 мл разтопено кокосово (краве) масло
600 г двойно пресято бяло брашно
щипка сол
150 г захар
100 г златни стафиди
За плънката:
100 г микс сурови ядки и сушени плодове
10 сушени смокини
100 г сладко от портокалови кори
50 г розов локум
50 мл разтопено кокосово (краве) масло
2 с.л. уиски
Слагаме продуктите за тестото без стафидите по реда на изброяване в машина за хляб на 14 минутна програма. Добавяме стафидите и пускаме да се меси за още 14 минути. Оставяме тестото да втаса за час.
Блендираме всички съставки на плънката без мазнината. Разделяме тестото на 3 части с намазнени ръце и ги разстиламе върху набрашнен плот до дебелина 1 см, поръсваме обилно от плънката върху всяка част, затваряме ги като рула плътно и плетем плитка.
Намазняваме 2 форми, слагаме сладкарска хартия, оформяме 2 козунака в тях, оставяме ги да втасат, покрити и на топло за 30 минути. Печем в загрята на 180 градуса фурна около 30-35 минути. При изваждане ги намазваме с кокосово масло.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО