Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Китайско по нашенски: Ориз с кисело зеле и мръвки

Трябва ви само един нагорещен тиган и малко сварен ориз

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
15’ Подготовка
60’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 200 г свински врат, нарязан на кубчета
  • 1 ч.ч. бира
  • Сокът от половин буркан с кисели краставички
  • Червен пипер
  • Черен пипер
  • Мащерка
  • Риган
  • Ябълков оцет
  • 100 г ориз, сварен
  • Зехтин
  • 1 стрък праз лук, наситнен
  • 1 глава кромид лук, наситнена
  • 1 морков, на едро
  • 150 г кисело зеле, наситненото
  • 100 мл. доматено пюре
  • 1 ч.л. кафява захар
  • 1 с.л. кетчуп
  • 4 кисели краставички, нарязани на малки кубчета
  • Консерва червен боб
  • Краве масло
  • Сушен копър
  • Пресен копър
  • Пресен магданоз

 

Начин на приготвяне:

  1. Месото се нарязва на кубчета и се овкусява със зехтин, 1 ч.ч. бира, сока от половин буркан кисели краставички, червен и черен пипер, мащерка, риган и 2 с.л. ябълков оцет. Оставя се в хладилник, увито в стреч фолио, за 2 часа или едно денонощие.

    Снимка: Юлиян Илиев

  2. Сваряват се 100 г ориз според инструкциите на опаковката.
  3. В нагорещен тиган се запържват късчетата свинско и когато хванат коричка се оставят настрана.

    Снимка: Юлиян Илиев

  4. В 2 с.л. зехтин се запържват 1 стрък праз, 1 глава кромид лук и един голям морков, нарязан на едро. След 3 мин. се добавя ориза и всичко се разбърква.

    Снимка: Юлиян Илиев

  5. Когато продуктите се позапържат, се отделят в една купа настрана и в същия тиган се изсипва наситненото кисело зеле.

    Снимка: Юлиян Илиев

  6. След 5 мин. му се добавя червен пипер, разбърква се, а после се изсипват доматеното пюре, 1 ч.л. кафява захар, малко кетчуп и черен пипер. Когато водата се изпари, сваляме тигана от котлона.

    Снимка: Юлиян Илиев

  7. Ред е в отделен тиган да се запържат киселите краставички и червения боб от консерва, който предварително се изцежда от течността в консервата и се измива под течаща вода. Слага се бучка краве масло, риган и сух копър.

    Снимка: Юлиян Илиев

    Снимка: Юлиян Илиев

  8. Добавят се всички останали продукти, гозбата се разбърква, наситняват се малко пресен копър и магданоз и се оставя да покъкри до желаната гъстота.

    Снимка: Юлиян Илиев

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло черен пипер червен пипер кисело зеле мащерка бира моркови праз свинско пресен магданоз пресен копър ябълков оцет риган кафява захар кисели краставички кетчуп червен боб доматено пюре ориз кромид лук

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче