Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Изискано: Супа с три вида месо

Изкушение за малки и големи гладници

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
15’ Подготовка
60’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 200 г желирано телешко шкембе
  • 200 г свински врат
  • 200 г телешки гърди
  • 1 глава червен лук
  • 100 мл смлени домати от консерва
  • Червен пипер
  • Черен пипер
  • Дафинов лист
  • 2 скилидки чесън
  • 3 с.л. краве масло
  • Копър и магданоз, наситнени
  • 2 л телешки бульон
  • 1 ч.л. куркума
  • 1 ч.л. кимион
  • 1 ч.л. мащерка
  • 200 мл прясно мляко
  • 2 стръка целина
  • Зехтин

Купете тенджери

Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.

Начин на приготвяне:

  1. Шкембето се нарязва на кубчета и се покрива с вода в малка тенджерка. След завиране, огънят се намаля и то се оставя да къкри за 20 мин.
  2. През това време в добре загрят тиган с малко зехтин на дъното се запържва свинския врат, нарязан на кубчета и овкусен с малко мащерка, сол и черен пипер. Месото се изважда настрана.
  3. Телешките гърди също се нарязват на кубчета и се запържват и овкусяват по същия начин. Изваждат се след получаване на приятна коричка.
  4. В същия тиган се запържват наситнените лук и чесън.
  5. Двата вида месо се връщат в тигана, поръсват се с червен и черен пипер и се разбъркват със зеленчуците.
  6. Изсипват се доматите от консерва, малко от телешкия бульон, котлонът се намаля и се изчаква течността да се поизпари.
  7. Всичко това се прехвърля в голяма тенджера, заедно с вече поомекналото шкембе, заедно с чорбата.
  8. Съдът се запълва с 2 л. от телешкия бульон, добавят се двата наситнени стръка целина, дафинов лист, куркумата, кимионът и още мащерка. Супата се оставя да поври за 25 мин.
  9. Силата на котлона се сваля до средна и с постоянно разбъркване се добавя леденостуденото прясно мляко.
  10. В малък тиган на умерен огън се разтопява маслото и когато то започне да "бълбука", се изсипват 2 с.л. червен пипер, които веднага се разбъркват и всичко това се долива в тенджерата.
  11. Супата с три вида месо се гарнира с наситнените копър и магданоз и се сваля от огъня да почине за 10 мин.
  12. Сервира се гореща с поднесени люти чушки и смес от наситнен чесън с оцет.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло чесън черен пипер червен пипер мащерка дафинов лист червен лук домати магданоз копър целина свинско телешко пържене варене супа шкембе чорба тиган тенджера телешки бульон прясно мляко кимион куркума задушаване

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче