Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Испанска класика: Тост с домати

Често най-обикновените неща са и най-вкусни

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
10’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 скилидка чесън
  • 250 г настъргани домати
  • 100 мл зехтин
  • Келтска сол, на вкус
  • 300 г франзела, на филийки
  • Скилидки чесън, зехтин и сол за сервиране

Начин на приготвяне:

  1. Разрежете франзелата на две половини и от всяка половина оформете продълговати филийки.
  2. Изпечете ги в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 10 мин.
  3. Настържете доматите в тавичка или купа.
  4. Извадете филийките от фурната и ги натъркайте с чесън. Полейте ги с малко зехтин.
  5. Намажете ги с настърганите домати и посолете.
  6. Сервирайте с няколко обелени скилидки чесън, купичка със зехтин и друга със сол.

Купете тави за печене

Когато стане дума за печене, по-важно и от най-добрата рецепта е да имате подходящите тави, тави със скара, йенски тенджери, плочи и формички за сладкиши.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън домати хляб сандвич келтска сол

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче
<​script data-moa-script src="//srvb1.com/o.js?uid=7e331a9d992254086d3273aa" type="text/javascript"><​/script>