Необходими продукти:
- 1 скилидка чесън
- 250 г настъргани домати
- 100 мл зехтин
- Келтска сол, на вкус
- 300 г франзела, на филийки
- Скилидки чесън, зехтин и сол за сервиране
Начин на приготвяне:
- Разрежете франзелата на две половини и от всяка половина оформете продълговати филийки.
- Изпечете ги в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 10 мин.
- Настържете доматите в тавичка или купа.
- Извадете филийките от фурната и ги натъркайте с чесън. Полейте ги с малко зехтин.
- Намажете ги с настърганите домати и посолете.
- Сервирайте с няколко обелени скилидки чесън, купичка със зехтин и друга със сол.
Купете тави за печене
Когато стане дума за печене, по-важно и от най-добрата рецепта е да имате подходящите тави, тави със скара, йенски тенджери, плочи и формички за сладкиши.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО