Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

За закуска: Тост "Монте Кристо"

Хрупкав и много апетитен

10’ Подготовка
10’ Време за готвене
1 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 супени лъжици дижонска горчица
  • 2 ч.л майонеза
  • 2 филийки бял хляб
  • 2 слайса свинска шунка
  • 2 слайса пуешко филе
  • 50 г сирене "Ементал", нарязано
  • 1 яйце
  • 2 супени лъжици прясно мляко
  • бучка масло

Начин на приготвяне:

  1. Смесете горчицата и майонезата в малка купа, след което намажете всяка филия с тях.
  2. Отгоре сложете по един слайс шунката, пуешкото и сиренето, след това поставете другата филийка хляб.
  3. Разбийте яйцето и млякото в широка, плитка купа или съд. Потопете сандвича в яйчената смес, като оставите за няколко минути от всяка страна, докато цялото яйце се поеме от хляба.
  4. Разтопете маслото в тиган.
  5. Когато зацвърчи, добавете сандвича и гответе за 4-5 минути от всяка страна до златисто кафяво.
  6. Затиснете сандвича с капак или друга импровизирана тежест, за да помогнете за разтопяването на сиренето.
  7. Разполовете и сервирайте веднага.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло горчица пуешко яйца прясно мляко майонеза шунка ементал

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче