Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Хумус от червено цвекло

Със зашеметяващ цвят и вкус

Необходими продукти:

  • 500 г червено цвекло
  • 2 консерви нахут по 400 г
  • Сокът от два лимона
  • 1 с.л. кимион
  • 2 ч.л. сол
  • черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  1. Сварете цвеклото за около 30-40 мин., докато омекне, без да го белите, затова го измийте добре предварително.
  2. Когато е готово, извадете го от водата и го оставете да изстине.
  3. Обелете и почистете внимателно главите, след което нарежете зеленчука на големи парчета.
  4. В кухненски робот или блендер разбийте нахута, цвеклото, лимоновия сок, кимиона, 2 ч.л. сол и малко черен пипер.
  5. Сервирайте готовия хумус с лъжица гъсто кисело мляко, малко препечени семена от кимион, накъсана мента и препечени филийки хляб.

Дайте оценка:

Тагове: сол черен пипер лимонов сок цвекло кимион

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче