Необходими продукти:
- 500 г червено цвекло
- 2 консерви нахут по 400 г
- Сокът от два лимона
- 1 с.л. кимион
- 2 ч.л. сол
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Сварете цвеклото за около 30-40 мин., докато омекне, без да го белите, затова го измийте добре предварително.
- Когато е готово, извадете го от водата и го оставете да изстине.
- Обелете и почистете внимателно главите, след което нарежете зеленчука на големи парчета.
- В кухненски робот или блендер разбийте нахута, цвеклото, лимоновия сок, кимиона, 2 ч.л. сол и малко черен пипер.
- Сервирайте готовия хумус с лъжица гъсто кисело мляко, малко препечени семена от кимион, накъсана мента и препечени филийки хляб.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО