Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Гювеч от пресни зеленчуци

От Мила Манушкина Мила Манушкина
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

1 глава лук,
1-2 моркова,
2 зелени пиперки,
около 1 кг пресни картофи,
шепа зелен фасул,
1 малка тиквичка за готвене,
една малка шепичка ориз
1 чаена лъжичка червен пипер,
черен пипер, 1 дафинов лист, 1 лъж. сол, няколко лъжици олио,
2 червени домата, нарязани на шайби,
магданоз, нарязан на ситно...

Всички зеленчуци, без доматите и магданоза, се нарязват, оризът се измива, смесва се всичко в подходящ съд за печене и се залива с вода, чието количество е един пръст над продуктите. Покрива се с алуминиево фолио и се слага във фурната на 250 градуса. Когато водата е почти извряла, картофите, зеленият фасул и оризът са се сварили, фолиото се маха и се нареждат отгоре доматените шайби... Връща се обратно във фурната да се запекат и те... 2-3 минути преди да е готово се наръсва с магданоз.

/За онези които обичат месо, могат да добавят, но не е препоръчително за тези големи горещини!/

Добър апетит!

Дайте оценка:

Тагове: черен пипер червен пипер дафинов лист олио домати моркови магданоз картофи тиквички зелен фасул ориз кромид лук

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче