500 г пълнозърнесто брашно
2 с.л. ябълков оцет
1 ч.л. сода за хляб
1 с.л. мед
1 ч.л. сол
2 с.л. зехтин
1 връзка наситнен копър
300 мл вода
За плънката:
5 големи печурки
1 шепа сушен пачи крак
5 чери домата
2 с.л. мляно конопено семе (псилиеви люспи)
1 връзка киселец
1 връзка копър
1 стрък пресен чесън
50 мл бяло вино
3 с.л. зехтин
сол на вкус
пресни листенца майорана и лук за украса
Слагат се продуктите за тестото по реда на изброяване в машина за хляб за 14 минути месене. През това време задушаваме в зехтина за 5 минути печурките на резени, сушените гъби, предварително накиснати във вино, доматките на половинки, семената и зелените подправки.
Разточваме тестото на тънко с диаметър по голям с 3-4 см от решетката за пица, слагаме го върху нея, разпределяме сухата част на плънката отгоре, оформяме борда на галета и го намазваме с останалата течност на плънката.
Пече се в загрята на 200 градуса фурна 35-40 минути, като последните 10 само на горен реотан. Украсяваме със свежите билки преди сервиране.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО