Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

половин кубче мая
2 яйца
400 мл прясно мляко
1 ч.л. захар
половин ч.л. сол
3 с.л. олио
около 700-800 г брашно


Замесваме тесто, което оставяме на топло и покрито с домакинско фолио да втаса за около 30 минути. След това го разделяме на 6 топки. Четири от топките разточваме с размера на тавата, мажем ги с масло и ги редим една върху друга. Срязваме ги на осем триъгълника, но не до края. Завиваме триъгълниците като ги застъпваме. Разточваме едната от останалите две топки тесто и режем с резачката. Слагаме решетката върху другата топка тесто. Поставяме в средата на питката.

Втасва за около 40 минути. Мажем с разбития с 1 с.л. олио и 2 с.л. мляко, жълтък. Поръсваме със сусам и маково семе. Печем на 160 градуса за около 40 минути.

Дайте оценка:

Тагове: сол олио яйца прясно мляко прясна мая брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче