Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Дърпано пилешко месо

Идеално за добавка към салати, сандвичи, яхнии, супи и други ястия

5’ Подготовка
15’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 ½ кубчета пилешки бульон
  • 2 пилешки гърди, около 400 г

Начин на приготвяне:

  1. Натрошете кубчетата бульон в тенджера и добавете пилешките гърди. Покрийте със 700 мл студена вода, след това разбъркайте 1½ чаена лъжичка фина сол и 1 чаена лъжичка смлян черен пипер.
  2. Оставете да къкри на среден огън, след това покрийте с капак и намалете котлона. Стремете се към много леко клокочене, с няколко мехурчета по повърхността на бульона, и внимавайте да не заври, тъй като това ще направи пилето жилаво.
  3. Гответе 10-12 минути, докато се сварят. Ако имате кухненски термометър, в най-дебелата част на пилето трябва да отчете 75 градуса.
  4. Прехвърлете пилето в чиния, за да си "почине" за 10 минути. След това, с помощта на две вилици накъсайте внимателно месото.
  5. Съхранявайте дърпаното пилешко в херметически затворен съд в хладилника до три дни.

Дайте оценка:

Тагове: пилешко пилешки бульон

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче