Необходими продукти:
- 1 ½ кубчета пилешки бульон
- 2 пилешки гърди, около 400 г
Начин на приготвяне:
- Натрошете кубчетата бульон в тенджера и добавете пилешките гърди. Покрийте със 700 мл студена вода, след това разбъркайте 1½ чаена лъжичка фина сол и 1 чаена лъжичка смлян черен пипер.
- Оставете да къкри на среден огън, след това покрийте с капак и намалете котлона. Стремете се към много леко клокочене, с няколко мехурчета по повърхността на бульона, и внимавайте да не заври, тъй като това ще направи пилето жилаво.
- Гответе 10-12 минути, докато се сварят. Ако имате кухненски термометър, в най-дебелата част на пилето трябва да отчете 75 градуса.
- Прехвърлете пилето в чиния, за да си "почине" за 10 минути. След това, с помощта на две вилици накъсайте внимателно месото.
- Съхранявайте дърпаното пилешко в херметически затворен съд в хладилника до три дни.
ИЗБРАНО