20 г жива мая
300 мл вода
1 с.л. зехтин
щипка захар
щипка сол
100 г масло
2 с.л. риган
2 с.л. босилек
Разтваряме маята във водата заедно със солта, захарта и зехтина. Правим кладенче в пресятото брашно и бавно добавяме водата с разтворената мая и омесваме меко тесто. Поставяме в купа, покриваме с фолио и оставяме да удвои обема си.
Късаме малки топчета от тестото, поставяме ги в тава за мъфини, като след всяко топче мажем със смес от разтопеното масло и билките. След като напълним формичките, оставяме да втаса и печем 20-25 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО