Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Бързи картофи по родопски

От Албена Мишева Албена Мишева
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

1 кг обелени картофи
50 г масло и 4-5 супени лъжици олио
мащерка -1/2 чаена лъжица
червен пипер - 1/2 кафена лъжица
риган - 1 чаена лъжица
чубрица - 1 чаена лъжица
сол

Разрязваме всеки картоф на равни половинки. Разтопяваме маслото и прибавяме към него олиото. В подходяща тава изливаме сместа. В отделна чиния смесваме всички подправки и с тях поръсваме плоската част на всеки картоф. Подреждаме ги в тавата с дупетата нагоре. Печем във фурната до зачервяване (приблизително 40-45 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса).

Дайте оценка:

Тагове: сол червен пипер мащерка чубрица риган картофи

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче