Маринованият лук не само подобрява вкусовите качества на храната, но също така осигурява здравословна доза витамини и минерали. Ако търсите нови начини за използване на този ароматен продукт, разгледайте следните предложения за доза вдъхновение.
Салати: Пикантният вкус на този уникален продукт се съчетава много добре със зеленчуци като домати, краставици, чушки и репички, всички те така характерни за летните салати. Освен това може да се използва и в топли салати като например салата с пилешки филенца.
Супи и яхнии: Добавянето на малко маринован лук в подобен вид ястия ще им придаде допълнителен и неповторим вкус. Върви си особено добре в крем-супи от картофи, броколи или тиква, където естествената сладост на зеленчуците контрастира приятно с киселинността на лука от буркан.
Месни ястия: Тук става дума за специалитети като пържоли на скара, печено пиле или свински котлети на фурна или тиган. Маринованият лук не само подобрява вкуса на месото, но също така отстранява всякакъв вид нежелани миризми, в случай че месото не е било добре почистено или съхранявано. Мръвките се овкусяват със сол и черен пипер, след което в купа се смесват с лука и се оставят за няколко часа в хладилника.
Паста и ризото: Използвайте още чесън, домати и пресен босилек в сосовете за паста или експериментирайте с други билки и подправки.
Вегетариански ястия: Независимо дали ще приготвяте омлет, сос за вегетариански бургери или гарнитура за такоси или буритоси, маринованият лук може да добави дълбочина на вкуса към всички безмесни ястия. Пробвайте да го комбинирате с черен боб и царевица за една още по-цветна и питателна гозба. Този продукт е перфектен и за пържени тиквички, печени патладжани с домати, както и за всякакъв вид разядки.
Гриловани зеленчуци: Поръсете лука директно върху печените аспержи, броколи, тиквички, чушки или карфиол. Това ще им придаде възхитителен сладък и в същото време пикантен вкус.
Сандвичи и бургери: Маринованият лук е отличен за всякакъв вид домашни бургери, хот-дог, принцеси, както е и отличен за обогатяването на аромата на всеки вид сандвичи, хапки или брускети.
Гарнитури: Използвайте маринован лук вместо стари или пресен такъв, за да направите по-интересни гарнитури като гуакамоле, хумус или салца.
Не забравяйте, че ключът към използването на маринован лук във вашите ястия е да започнете с малко количество и постепенно да коригирате според личните си предпочитания. Тъй като той има силна миризма, важно е да не прекалите с употребата му, за да не надделее над другите аромати в ястието.