Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Как да си направим маринован лук

Вложете минимални усилия и достъпни продукти и се насладете на тази уникална подправка

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
2’ Подготовка
10’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 глави червен или друг лук
  • 200 мл ябълков оцет
  • 200 мл вода
  • 200 г кафява захар
  • 10 зрънца черен пипер
  • 1 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте един тиган на умерен огън.
  2. Изсипете вътре оцета, водата, захарта, солта и черния пипер. Варете сместа, докато захарта се разтопи.
  3. Нарежете лука на тънко и го добавете към останалите продукти.
  4. Разбъркайте всичко и свалете съда от огъня.
  5. Разпределете лука в бурканчета и го залейте с течността от тигана, така че тя да покрива напълно зеленчука. Затворете всяко бурканче с капачката му.
  6. Маринованият по този начин лук може да се съхранява до 2 месеца в хладилника.

Купете канистери и буркани

Съхранявайте и мариновайте в пъти по-лесно

Дайте оценка:

Тагове: черен пипер червен лук мариноване марината ябълков оцет кафява захар вода кромид лук

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче