Необходими продукти:
- 2 глави червен или друг лук
- 200 мл ябълков оцет
- 200 мл вода
- 200 г кафява захар
- 10 зрънца черен пипер
- 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
- Загрейте един тиган на умерен огън.
- Изсипете вътре оцета, водата, захарта, солта и черния пипер. Варете сместа, докато захарта се разтопи.
- Нарежете лука на тънко и го добавете към останалите продукти.
- Разбъркайте всичко и свалете съда от огъня.
- Разпределете лука в бурканчета и го залейте с течността от тигана, така че тя да покрива напълно зеленчука. Затворете всяко бурканче с капачката му.
- Маринованият по този начин лук може да се съхранява до 2 месеца в хладилника.
ИЗБРАНО