Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Какво да правим с останалото от Гергьовден агнешко

От скара до супа - всичко е възможно

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

След голямото празнично угощение на Гергьовден често ни остава доста количество от печеното месо, което можем да използваме по различни начини. Нека видим как.

Агнешки кебапчета и кюфтета

Нарежете останалото агнешко месо на малки парчета и го смесете с подправки като кимион, черен пипер и сол. Оформете сместа на кебапчета или кюфтета и ги изпечете на скара или във фурната. Сервирайте ги с гарнитура от свежа салата или печени зеленчуци.

Агнешка супа

Използвайте костите и остатъците от месото, за да приготвите ароматен бульон за перфектната агнешка супа. Задушете лук, моркови и целина, добавете нарязаните парчета месо, залейте всичко с вода и варете до готовност. Накрая отделете костите и ги изхвърлете. Подправете чорбата със сол, черен пипер и магданоз. Може да добавите и фиде или ориз.

Пастицио с агнешко

Смесете сварено агнешко месо с паста (макарони), доматен сос и сирене. Изсипете сместа в тава, покрийте със сос бешамел и запечете гозбата до златисто.

Пълнени чушки с агнешко

Смелете останалото ви агнешко месо, за да направите плънката за пиперките. Смесете го с ориз, лук, моркови и подправки по избор, след което напълнете чушките и ги запечете във фурната.

Сандвичи с агнешко

Нарежете агнешкото месо на тънки филийки и го запържете за 3 мин. в малко краве масло в нагорещен тиган. Поставете го между две филии хляб заедно с резенчета домати, краставици и малко майонеза или горчица.

Салата с агнешко

Нарежете агнешкото месо на малки парчета и го добавете към купа с наситнена маруля. Добавете също така домати, краставици, червен лук и дресинг по ваш избор.

Пица с агнешко

Използвайте останалото след Гергьовден месо като плънка за домашната ви пица. Нарежете мръвките на малки парчета и ги разпределете върху блата. Добавете моцарела, домати и други продукти по ваш избор. Печете до златисто и сервирайте горещо.

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло горчица домати агнешко печене пица салата дресинг Гергьовден червени чушки майонеза кисели краставички краве сирене моцарела макарони сушени домати

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче