Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Бургери от риба тон

Те са по-леки от онези с телешко кюфте, но не по-малко вкусни

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

Необходими продукти:

  • 320 г риба тон от консерва
  • 250 г картофи, сварени
  • Настърганата кора и сока от 1 лимон
  • 2 с.л. галета
  • 1 с.л. каперси
  • 1 ч.л. джинджифил
  • 1 ч.л. чили
  • 2 с.л. копър
  • 2 с.л. магданоз
  • 2 с.л. джоджен
  • 2 стръка пресен лук
  • 1 яйце
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Зехтин
  • 4 питки за бургери, разполовени
  • Листа от маруля
  • 1 домат, на шайби

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. Изсипете консервата от риба тон в гевгир, поставен върху купа. Пресовайте месото с лъжица, за да го изцедите от сока.
  2. В друга купа намачкайте сварените картофи и ги сложете при рибата.
  3. Настържете отгоре им кората от лимон и изцедете сока му. Добавете чилито и джинджифила, джоджена, каперсите и галетата.
  4. Време е за наситнените магданоз и пресен лук.
  5. Счукайте и едно яйце и овкусете с черен пипер и сол.
  6. Размесете всички продукти с ръце, за да се получи хомогенна кайма.
  7. Омесете 4 топки и ги оформете на кюфтета.
  8. Загрейте тиган на висока температура с 1 с.л. зехтин на дъното.
  9. Изпържете кюфтетата за около 3 мин. от всяка страна.
  10. Срежете питките на горна и долна половина и ги запечете за по минута от всяка страна.
  11. Поставете по малко маруля върху всяко кюфте, както и по едно колелце домат.
  12. Намажете всяка долна страна на питките със сос тартар и чак тогава поставете кюфтетата с марулята и доматите. Сложете още от соса и захлупете с горните части на питките.

Да ви е сладко!

Дайте оценка:

Тагове: зехтин черен пипер маруля пресен лук домати магданоз копър бургер кюфте бургер хамбургер чили картофи яйца джоджен джинджифил на прах лимонов сок питки за бургер сос за бургери галета риба тон каперси сос тартар

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче