Необходими продукти:
- 320 г риба тон от консерва
- 250 г картофи, сварени
- Настърганата кора и сока от 1 лимон
- 2 с.л. галета
- 1 с.л. каперси
- 1 ч.л. джинджифил
- 1 ч.л. чили
- 2 с.л. копър
- 2 с.л. магданоз
- 2 с.л. джоджен
- 2 стръка пресен лук
- 1 яйце
- Сол и черен пипер на вкус
- Зехтин
- 4 питки за бургери, разполовени
- Листа от маруля
- 1 домат, на шайби
Начин на приготвяне:
- Изсипете консервата от риба тон в гевгир, поставен върху купа. Пресовайте месото с лъжица, за да го изцедите от сока.
- В друга купа намачкайте сварените картофи и ги сложете при рибата.
- Настържете отгоре им кората от лимон и изцедете сока му. Добавете чилито и джинджифила, джоджена, каперсите и галетата.
- Време е за наситнените магданоз и пресен лук.
- Счукайте и едно яйце и овкусете с черен пипер и сол.
- Размесете всички продукти с ръце, за да се получи хомогенна кайма.
- Омесете 4 топки и ги оформете на кюфтета.
- Загрейте тиган на висока температура с 1 с.л. зехтин на дъното.
- Изпържете кюфтетата за около 3 мин. от всяка страна.
- Срежете питките на горна и долна половина и ги запечете за по минута от всяка страна.
- Поставете по малко маруля върху всяко кюфте, както и по едно колелце домат.
- Намажете всяка долна страна на питките със сос тартар и чак тогава поставете кюфтетата с марулята и доматите. Сложете още от соса и захлупете с горните части на питките.
Да ви е сладко!