Уличната храна в днешно време е най-силно изразена в гурме бургерите и модерните рецепти за хотдог, които не представляват просто кренвирш, "бутнат" в резен франзела с малко лютеница вътре, а използват телешки наденички, кисели краставички, хрупкав пържен лук и различни сосове. Точно на последната съставка ще се спрем и днес. Нека видим с какво можем да подобрим вкуса на домашно приготвения хотдог или хамбургер.
Пикантен чили сос
Той е идеален за любителите на по-лютото. Този сос добавя дълбочина на вкуса на уличната храна и нотка екзотика. Комбинирайте в една купа кетчуп, зехтин, чили, ябълков оцет и подправки като пушен червен пипер и кимион. Можете и леко да го подгреете на умерен огън, докато не закъкри леко. Така той ще освободи още повече от уникалния си аромат.
Mеденo горчичен сос
Комбинацията от сладко и пикантно прави този сос невероятно допълнение към всеки бургер и хотдог. Неговият богат вкус ще ви накара да искате още и още. Използвайте мед, дижонска горчица, ябълков оцет, соев сос, пресован чесън, кимион и пушен червен пипер. Сосът е идеален също и за пилешки крилца или пък за пържоли.
Сос тартар
Той предлага свежа комбинация от съставки, с която никога няма да сгрешите. Забърква се от майонеза, лимонов сок, нарязани пресен копър и магданоз, кисели краставички на ситно и подправки като сол и черен пипер. За да стане добре, е задължително да се остави в хладилника за поне 30 мин.