Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Хитро: Към кои супи да добавим настъргани сирена

Изпробвайте този пиниз и няма да съжалявате

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

Кашкавалът и различните видове сирена могат да придадат доста по-богат вкус на много от любимите ни супи, като у нас това не е обичайна практика, но нека се вдъхновим от световната кухня, за да очароваме близките и приятелите с нещо, което досега не са опитвали.

Крем супа от броколи с чедър: Тя е идеална за студените зимни дни. Броколите се варят до омекване, след което се пасират заедно с малко сметана и подправки. За финал се добавя настърган чедър, който придава наситен вкус и кремообразна текстура.

Купете тенджери

Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.

Картофена супа с пармезан: Класическата рецепта може да бъде обогатена с ароматния пармезан. Картофите се варят до готовност, след което се пюрират и се добавят лук, моркови и целина. Накрая ястието се поръсва обилно с настърган пармезан.

Супа от тиква с горгонзола: Това е, както се казва, една неочаквано добра комбинация. Тиквата се пече във фурната, след което се смесва с телешки или зеленчуков бульон и се пасира. Добавя се малко сметана и накрая супата се разбърква с натрошена горгонзола, която цели да придаде леко пикантен и кремообразен вкус.

Гъбена супа с моцарела: Гъбите се задушават с лук и чесън, след което се добавя зеленчуков бульон и се оставят да къкрят. След като гъбите омекнат, супата се пасира и се добавя настъргана моцарела, която придава мекота и леко сладък вкус.

Френска лучена с швейцарско сирене: Лукът се карамелизира бавно в масло, след което се добавя бульон и всичко се оставя да къкри. Супата се сервира гореща, покрита с крутони и щедро количество настъргано швейцарско сирене, което се разтапя и образува златиста коричка.

Спаначена супа с рикота: Спанакът се задушава с чесън и лук, след което се добавя зеленчуков бульон и супата се оставя да покъкри за 15-20 мин. Пасира се и се добавя малко сметана. Накрая се разбърква с натрошена рикота, която дава леко кисел вкус.

Пилешка супа с краве сирене: Месото се вари с моркови, целина и лук. След като всичко омекне, се добавя натрошеното сирене, което прави ястието приятно солено. А ако ще използвате рецептата за закуска, можете да накъсате парчета хляб и да ги накиснете в супата. И така ще имате една много вкусна попара.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло чесън моркови целина супа тиква телешки бульон картофи заквасена сметана готварска сметана хляб краве сирене кашкавал моцарела чедър спанак рикота гъби броколи пармезан кромид лук зеленчуков бульон

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче