Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Тайният зелен сос за спагети, в който ще се влюбите

Не се бавете, а го пригответе още сега

5’ Подготовка
12’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 400 г спагети
  • 100 г бейби спанак
  • 140 г замразен грах
  • Малка връзка босилек
  • 3 с.л. песто
  • 150 мл течна готварска сметана
  • 50 г пармезан, настърган, плюс малко за сервиране

Начин на приготвяне:

  1. Сварете спагетите според инструкциите на опаковката. Междувременно кипнете вода, сложете спанака и граха в купа и ги залейте с вряща вода. Оставете за около 3 минути, докато грахът омекне, след което отцедете добре.
  2. Изсипете зеленчуците в кухненски робот или блендер, добавете босилека, пестото, сметаната и пармезана, и пасирайте до получаването на гладък сос.
  3. Отцедете пастата, като запазите малко от водата, в която е вряла, и я върнете в тенджерата. Изсипете соса отгоре и върнете на слаб огън да се сготви за няколко минути, докато сосът полепне по спагетите. Добавете малко от водата от пастата, ако изглежда твърде суха, овкусете и сервирайте с допълнителен пармезан и поръсени листа босилек.

Дайте оценка:

Тагове: готварска сметана спагети паста песто спанак босилек пармезан грах

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче