Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Свежа салата с пилешко, праскови и зеленолистни

Идеална за топлите дни

15’ Подготовка
0’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 малко печено или сварено пилешко филе, накъсано
  • 1 добре узряла праскова, нарязана на тънки резени
  • 1 малка глава червен лук, нарязан на тънки полумесеци
  • 1 морков, настърган или нарязан на ленти с белачка
  • 2 шепи микс от зелени салати (рукола, бейби спанак, айсберг и др.)
  • Шепа хрупкави крутони (по избор - натъркани с чесън)
  • Прясно смлян черен пипер и морска сол - на вкус

За дресинга:

  • 2 с.л. зехтин
  • 1 с.л. бял балсамов оцет или ябълков оцет
  • 1 ч.л. дижонска горчица
  • 1 ч.л. течен мед
  • Щипка сол
  • Малко прясно смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

  1. В голяма купа поставете микса от зелени салати, настъргания морков и червения лук. Разбъркайте леко.
  2. Добавете накъсаното на едро пилешко месо и резените праскова. Важно е прасковата да е добре узряла, но не прекалено мека - така ще се усеща плътна и сочна, без да се разпада.
  3. Поръсете с крутоните непосредствено преди сервиране, за да останат хрупкави.
  4. В отделна купичка смесете съставките за дресинга и разбийте с вилица или малка бъркалка, докато се получи хомогенна емулсия.
  5. Залейте салатата с дресинга точно преди поднасяне и разбъркайте внимателно, за да се разпредели равномерно без да се смачкат листата.

Дайте оценка:

Тагове: червен лук моркови пилешко праскови зелена салата

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче