Необходими продукти:
- 500 г пилешко месо (филе или бутчета)
- 300 г тиква, обелена и нарязана на кубчета
- 1 средно голям морков
- 1 стрък праз лук
- 2 скилидки чесън
- 1 ч.л. настърган пресен джинджифил
- 1 картоф, нарязан на кубчета
- 2 с.л. зехтин или масло
- 1,5 л пилешки бульон (или вода)
- сокът от 1/2 лимон
- сол и черен пипер на вкус
- шепа пресен магданоз
Начин на приготвяне:
- Сварете пилешкото месо в подсолена вода или пилешки бульон, докато се сготви. Това ще отнеме около 20 минути. Извадете го, оставете да изстине и го накъсайте.
- Загрейте зехтина или маслото в дълбока тенджера и задушете нарязания праз лук, чесън и джинджифил за около 2-3 минути, докато пуснат аромат. Добавете нарязаните на кубчета тиква, морков и картоф и разбъркайте добре.
- Залейте зеленчуците с бульона, намалете котлона и оставете супата да къкри около 20-25 минути, докато тиквата и картофите омекнат.
- След като зеленчуците са готови, използвайте пасатор, за да направите супата кремообразна. Ако предпочитате, можете да оставите някои парчета тиква и картоф цели.
- Добавете свареното пилешко месо обратно в тенджерата. Подправете със сол, черен пипер и лимонов сок на вкус.
- Сервирайте супата гореща, поръсена с нарязан магданоз. Поднесете с хрупкав хляб или крутони за пълен завършек.
ИЗБРАНО