Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пилешка супа със зеленчуци и джинджифил

Идеална за студени дни

20’ Подготовка
50’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 500 г пилешко месо (филе или бутчета)
  • 300 г тиква, обелена и нарязана на кубчета
  • 1 средно голям морков
  • 1 стрък праз лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 ч.л. настърган пресен джинджифил
  • 1 картоф, нарязан на кубчета
  • 2 с.л. зехтин или масло
  • 1,5 л пилешки бульон (или вода)
  • сокът от 1/2 лимон
  • сол и черен пипер на вкус
  • шепа пресен магданоз

Начин на приготвяне:

  1. Сварете пилешкото месо в подсолена вода или пилешки бульон, докато се сготви. Това ще отнеме около 20 минути. Извадете го, оставете да изстине и го накъсайте.
  2. Загрейте зехтина или маслото в дълбока тенджера и задушете нарязания праз лук, чесън и джинджифил за около 2-3 минути, докато пуснат аромат. Добавете нарязаните на кубчета тиква, морков и картоф и разбъркайте добре.
  3. Залейте зеленчуците с бульона, намалете котлона и оставете супата да къкри около 20-25 минути, докато тиквата и картофите омекнат.
  4. След като зеленчуците са готови, използвайте пасатор, за да направите супата кремообразна. Ако предпочитате, можете да оставите някои парчета тиква и картоф цели.
  5. Добавете свареното пилешко месо обратно в тенджерата. Подправете със сол, черен пипер и лимонов сок на вкус.
  6. Сервирайте супата гореща, поръсена с нарязан магданоз. Поднесете с хрупкав хляб или крутони за пълен завършек.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло чесън моркови магданоз праз пилешко тиква пилешки бульон лимон картофи джинджифил