Необходими продукти:
- 250 г макарони от вида "Фарфале" (на панделки)
- 300 г риба тон от консерва, в растително масло или зехтин
- 2 с.л. майонеза
- 1 с.л. кисело мляко
- Зехтин на вкус
- Сол и черен пипер
- 2 с.л. лимонов сок
- 3 с.л. царевица от консерва, отцедена
- 3-4 листа от рукола, за украса
- 4-5 чери домата, на половинки, за украса
- Риган
- Босилек
Начин на приготвяне:
- Макароните се сваряват "ал денте", според инструкциите на опаковката. Отцеждат се и се оставят да поизстинат.
- В дълбока купа се смесват киселото мляко, риганът, босилекът, 2 с.л. зехтин, лимоновият сок, царевицата, майонезата и всичко се разбърква.
- Отцедените макарони се изсипват в съда и всичко се разбърква много добре. Овкусява се със сол и черен пипер.
- Добавя се рибата и салатата се разбърква повторно. Украсява се с листата от рукола и разполовените чери доматчета. Оставя се в хладилник за минимум 30 мин.
Наздраве! Консумирайте с мярка и удоволствие.