Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Мезе за водка: Салата от фарфале с риба тон

Едно предястие, което е доста засищащо

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
15’ Подготовка
10’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 250 г макарони от вида "Фарфале" (на панделки)
  • 300 г риба тон от консерва, в растително масло или зехтин
  • 2 с.л. майонеза
  • 1 с.л. кисело мляко
  • Зехтин на вкус
  • Сол и черен пипер
  • 2 с.л. лимонов сок
  • 3 с.л. царевица от консерва, отцедена
  • 3-4 листа от рукола, за украса
  • 4-5 чери домата, на половинки, за украса
  • Риган
  • Босилек

Купете купи и чинии

Придайте стил и уют на дома си с богата палитра от красиво изработени купи и чинии. С тях ще направите и процеса на готвене едно доста по-приятно изживяване..

Начин на приготвяне:

  1. Макароните се сваряват "ал денте", според инструкциите на опаковката. Отцеждат се и се оставят да поизстинат.
  2. В дълбока купа се смесват киселото мляко, риганът, босилекът, 2 с.л. зехтин, лимоновият сок, царевицата, майонезата и всичко се разбърква.
  3. Отцедените макарони се изсипват в съда и всичко се разбърква много добре. Овкусява се със сол и черен пипер.
  4. Добавя се рибата и салатата се разбърква повторно. Украсява се с листата от рукола и разполовените чери доматчета. Оставя се в хладилник за минимум 30 мин.

Наздраве! Консумирайте с мярка и удоволствие.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин черен пипер рукола чери домати риган кисело мляко майонеза лимонов сок босилек царевица риба тон макарони

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче