Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Yogurt Clusters - замразените десертчета, които покориха социалните медии

Те са изключително лесни за приготвяне и носещи истинска наслада


Тези замразени и покрити с шоколад десертчета, състоящи се от кисело мляко и плодове, са истински хит в социалните медии и има защо. Първо - приготвят се изключително лесно, второ - не са ви необходими безброй продукти, и трето - наистина са разхлаждащи и невероятно вкусни.

Оригиналната рецепта включва смесването на ягоди или боровинки с кисело мляко. Сместа се разпределя на равномерни купчинки, които се слагат за известно време в камерата, за да стегнат. И тогава идва веселата финална част - потапянето на плодовото изкушение в разтопени предварително шоколадови капки и кокосово масло.

 

 

Разбира се, както с всяка рецепта, така и с тази може да експериментирате спокойно, замествайки посочените горе плодове с други. Шоколадът също заменете с такъв по избор - бял, млечен или черен.

По повод киселото мляко, добре е да използвате такова с по-висока масленост. Тук също импровизирайте, за да задоволите вашия вкус максимално. Плодовите млека са чудесна опция за разнообразие, както и овкусяването на обикновеното кисело мляко с ванилия или мед например.

Съвети:

  • Ако използвате замразени плодове, увеличете количеството на киселото мляко.
  • Ако искате да направите повече десертчета, просто удвоете съставките.
  • Накрая може да поръсите готовите десертчета с малко морска сол, червен пипер на люспи или кокосови стърготини.

А сега нека видим как да си приготвите тези чудесни студени Yogurt Clusters - името, с което са популярни в социалните медии.

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. нарязани на дребни парченца ягоди
  • ¼ ч.ч. кисело мляко
  • 1 ч.л. мед
  • ½ ч.ч. шоколадови капки
  • 2 с.л. кокосово масло

Начин на приготвяне:

  1. Постелете тавичка или голяма чиния с хартия за печене.
  2. В купа смесете ягодите, киселото мляко и меда. Разбъркайте добре, докато плодовете се покрият с млякото.
  3. Върху подготвената хартия за печене, с помощта на супена лъжица, направете малки купчинки от сместа, след което ги сложете в камерата за 30 мин.
  4. През това време разтопете на водна баня шоколадовите капки с кокосовото масло до получаването на гладка смес.
  5. Извадете замразената плодово-млечна смес от камерата и бързо потопете всяка купчинка в разтопения шоколад. Върнете ги върху тавата, покрита с хартия за печене, и ги поръсете по желание с малко фина морска сол, кокосови стърготини или червен пипер на люспи.
  6. Върнете десертчетата във фризера за още 10 мин., след което консумирайте с наслада.

Дайте оценка:

Тагове: ягоди шоколадови капки кисело мляко мед кокосово масло

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче