Тези замразени и покрити с шоколад десертчета, състоящи се от кисело мляко и плодове, са истински хит в социалните медии и има защо. Първо - приготвят се изключително лесно, второ - не са ви необходими безброй продукти, и трето - наистина са разхлаждащи и невероятно вкусни.
Оригиналната рецепта включва смесването на ягоди или боровинки с кисело мляко. Сместа се разпределя на равномерни купчинки, които се слагат за известно време в камерата, за да стегнат. И тогава идва веселата финална част - потапянето на плодовото изкушение в разтопени предварително шоколадови капки и кокосово масло.
Разбира се, както с всяка рецепта, така и с тази може да експериментирате спокойно, замествайки посочените горе плодове с други. Шоколадът също заменете с такъв по избор - бял, млечен или черен.
По повод киселото мляко, добре е да използвате такова с по-висока масленост. Тук също импровизирайте, за да задоволите вашия вкус максимално. Плодовите млека са чудесна опция за разнообразие, както и овкусяването на обикновеното кисело мляко с ванилия или мед например.
Съвети:
- Ако използвате замразени плодове, увеличете количеството на киселото мляко.
- Ако искате да направите повече десертчета, просто удвоете съставките.
- Накрая може да поръсите готовите десертчета с малко морска сол, червен пипер на люспи или кокосови стърготини.
А сега нека видим как да си приготвите тези чудесни студени Yogurt Clusters - името, с което са популярни в социалните медии.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. нарязани на дребни парченца ягоди
- ¼ ч.ч. кисело мляко
- 1 ч.л. мед
- ½ ч.ч. шоколадови капки
- 2 с.л. кокосово масло
Начин на приготвяне:
- Постелете тавичка или голяма чиния с хартия за печене.
- В купа смесете ягодите, киселото мляко и меда. Разбъркайте добре, докато плодовете се покрият с млякото.
- Върху подготвената хартия за печене, с помощта на супена лъжица, направете малки купчинки от сместа, след което ги сложете в камерата за 30 мин.
- През това време разтопете на водна баня шоколадовите капки с кокосовото масло до получаването на гладка смес.
- Извадете замразената плодово-млечна смес от камерата и бързо потопете всяка купчинка в разтопения шоколад. Върнете ги върху тавата, покрита с хартия за печене, и ги поръсете по желание с малко фина морска сол, кокосови стърготини или червен пипер на люспи.
- Върнете десертчетата във фризера за още 10 мин., след което консумирайте с наслада.