Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Вкусни есенни десерти, с които да поканите уюта у дома

Вижте нашата селекция и изберете любимата си рецепта


Есента все още е тук и ни радва с мекото си време доста по-дълго от очакваното. В момента на пазара е пълно с любимите плодове за сезона, които ви приканят от сергиите - с пленяващия си външен вид - да направите нещо с тях.

Затова решихме да ви спестим вайкането и чуденето какво да е точно то и спретнахме тази чудна селекция от невъобразимо вкусни и лесни за приготвяне есенни десерти. Нека видим кои са те.

Сладкиш с ябълки, канела и орехи

Комбинацията между тези три съставки е повече от класическа. В есенните дни сладкишът с ябълки лесно ще сгрее изнуреното ви тяло и ще зареди сетивата ви с нови сили.

Приготвите ли го у дома обаче от аромата му ще настъпи истинско усещане за уют.

Канелени рулца с бутер тесто

Бутер тестото е страхотно за сладкиши. Хубавото е, че може да си го купите готово от магазина и направо да действате. С малко канела, кафява и пудра захар и едно яйце за по-малко от 30 мин. ще разполагате с вкусни канелени рулца, подходящи както за закуска, така и за подслаждане през деня.

Най-лесният ябълков щрудел 

"Щруделът е сред емблематичните есенно-зимни десерти, които не изискват нито много време, нито усилия, за да ни радват на трапезата. Тази рецепта се различава от автентичната, но гарантирано няма да ви разочарова. Щруделът ще се получи сочен отвътре, но безумно хрупкав отвън, а съставките за него почти със сигурност имате вече у дома", казва авторът на рецептата Ивайла Тодорова.

Остава да проверите дали наистина нейният щрудел ще ви допадне.

Хлебен пудинг

Имате останал в повече хляб и се чудите какво да го направите? Ето, тази рецепта е изключително подходяща, дори той да не е най-пресният. Комбинацията от яйца, захар, разтопено масло и захар, както и сушени плодове превръщат този изключително лесен десерт в пир за стомаха.

Неустоима печена тиква с мед и подправки

Тази рецепта за печена тиква ще се хареса и на онези, които изобщо не си падат по нея. Кафявата захар, меда, маслото и индийско орехче правят плодовия зеленчук неустоима хапка за всяка уста и нетрадиционна, но много вкусна гарнитура към ястия с месо.

Мускатната тиква, позната у нас повече като цигулка, е сочна, със сладък и орехов вкус. Именно той я прави толкова подходяща и за десерти.

Поширани круши в бяло вино

Те са типичен представител на модерната кухня и впечатляват със своята деликатност и изящество. Крушите се пошират за десетина минути в смес от бяло вино и ароматни подправки, а крайният резултат би възхитил и най-капризните ви гости.

Ароматен кейк със сливи

Не се чудете как да използвате тези есенни плодове. Направете нещо, с което да подсладите живота си.

С няколко прости съставки ще получите възхитителен ароматен кейк, който бързо да върне усмивката на лицето ви.

Мързелив тиквеник с хрупкава коричка

Тиквеникът е най-популярната и обичана сладка баница. Съществуват стотици различни рецепти и технологии за приготовлението му. Опитате ли тази, няма да съжалявате. Приготвя се феноменално бързо, а резултатът е сочна вътрешност, наситен вкус, божествен аромат и фантастична хрупкава коричка.

Тази рецепта отново е дело на Ивайла Тодорова.

Дайте оценка:

Тагове: ябълки тиква бяла захар канела захар мусковадо бутер тесто

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче