Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Поширани круши в бяло вино

Изискан и лесен десерт за специални поводи

15’ Подготовка
20’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 4 средно твърди круши, за предпочитане с дръжките
  • 2 ч.ч. бяло вино
  • 3 и ½ ч.ч. вода
  • 1 пръчка канела
  • ½ ч.л. ванилов екстракт
  • 1 ч.л. лимонова кора
  • 1 ч.л. прясно изцеден лимонов сок
  • 2 ч.ч. захар

Начин на приготвяне:

  1. Обелете крушите, без да нарушавате цялостта им. Запазете дръжките, но отрежете долната им част.
  2. В тенджера, където крушите ще могат да се покрият почти изцяло от течността, сипете виното, водата и подправките, след което загрейте винената смес на средна към висока температура.
  3. Намалете котлона, когато започне да ври, сложете крушите с дръжките нагоре, така че течността да покрие възможно най-много от тях.
  4. Поширайте плодовете за десетина минути. Трябва да станат меки, но да останат цели и с непроменена форма.
  5. Извадете крушите и сложете всяка в отделна чиния.
  6. Загрейте отново винената течност на средна температура. Прибавете захарта и оставете да се редуцира за около 6-8 мин. За това време сиропът трябва да е готов.
  7. Прецедете сладката течност през фина цедка, извадете преди това пръчката канела.
  8. Полейте крушите със соса и поднесете.

Дайте оценка:

Тагове: бяло вино круша лимон бяла захар ванилия канела лимонов сок

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче