Необходими продукти:
- 85 г масло на стайна температура
- 85 г ксилитол (може да замените със същото количество захар)
- 125 г самонабухващо брашно
- 25 г овесени ядки
- 1 ч.л. канела на прах
- 1 препълнена ч.л. бакпулвер
- 2 големи яйца
- 3 с.л. прясно мляко
- Около 280 г ябълки, обелени и почистени от сърцевината. Една четвърт от тях трябва да е настъргана, а останалата - нарязана на кубчета
- 25 г орехи или пекан, нарязани грубо
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 180 градуса. Намаслете леко тава за кекс (кръгла или правоъгълна 20х16).
- Изсипете в купа брашното, ксилитола, маслото, овесените ядки, канелата и бакпулвера. Прибавете яйцата и млякото и разбъркайте с миксер, докато се смесят.
- Накрая сложете ябълките, изсипете сместа в тавата, изравнете горната ѝ част и поръсете с орехите/пекана.
- Печете за 35-45 мин., докато сладкишът се надигне и придобие златист цвят.
- Сервирайте с топка ванилов сладолед.
ИЗБРАНО