Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Сладкиш с ябълки, канела и орехи

Поднесете с топка ванилов сладолед

10’ Подготовка
45’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 85 г масло на стайна температура
  • 85 г ксилитол (може да замените със същото количество захар)
  • 125 г самонабухващо брашно
  • 25 г овесени ядки
  • 1 ч.л. канела на прах
  • 1 препълнена ч.л. бакпулвер
  • 2 големи яйца
  • 3 с.л. прясно мляко
  • Около 280 г ябълки, обелени и почистени от сърцевината. Една четвърт от тях трябва да е настъргана, а останалата - нарязана на кубчета
  • 25 г орехи или пекан, нарязани грубо

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 180 градуса. Намаслете леко тава за кекс (кръгла или правоъгълна 20х16).
  2. Изсипете в купа брашното, ксилитола, маслото, овесените ядки, канелата и бакпулвера. Прибавете яйцата и млякото и разбъркайте с миксер, докато се смесят.
  3. Накрая сложете ябълките, изсипете сместа в тавата, изравнете горната ѝ част и поръсете с орехите/пекана.
  4. Печете за 35-45 мин., докато сладкишът се надигне и придобие златист цвят.
  5. Сервирайте с топка ванилов сладолед.

Дайте оценка:

Тагове: ябълки яйца бяла захар бяло брашно прясно мляко бакпулвер канела орехи овесени ядки

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче