Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Хлебен пудинг

Оползотворете остатъците от хляб

25’ Подготовка
90’ Време за готвене
9 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 500 г бял или пълнозърнест хляб
  • 500 г микс от сушени плодове
  • 85 г кора от лимон и портокал
  • 1 и ½ с.л. микс от подправка за сладкиши
  • 600 мл прясно мляко
  • 2 големи яйца, разбити
  • 140 г захар мусковадо
  • 100 г масло, разтопено
  • 2 с.л. кафява захар

Начин на приготвяне:

  1. Накъсайте хляба в купа и добавете сушените плодове, корите и подправката за сладкиши. Сипете вътре прясното мляко, след което разбъркайте или намачкайте с пръсти, за да се размеси добре.
  2. Добавете яйцата и захарта мусковадо, отново разбъркайте и оставете настрана за 15 мин. Така хлябът ще попие всички течни съставки.
  3. Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете квадратна тава с диаметър 20 см с масло. Не използвайте такава с падащо дъно.
  4. Разбъркайте разтопеното масло в сместа за пудинга, разпределете в тавата и поръсете с кафявата захар.
  5. Печете сладкиша за час и половина, докато стегне и придобие златиста коричка. Ако започне да покафенява твърде бързо, покрийте с алуминиево фолио.
  6. Нарежете сладкиша на квадратни парчета, след като се охлади леко. Може да го поднесете поръсен с орехи и гарниран с любимото ви сладко или с лъжица мед.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло яйца прясно мляко кафява захар хляб захар мусковадо сушени плодове

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче