Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Канелени рулца с бутер тесто

Есенно вълшебство

10’ Подготовка
15’ Време за готвене
12 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 и ½ с.л. канела на прах
  • 3 с.л. кафява захар
  • 320 г бутер тесто
  • Брашно
  • 1 средно голямо яйце, разбито
  • 50 г пудра захар

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 200 градуса. Застелете голяма плоска тава с хартия за печене.
  2. Разбъркайте заедно канелата и захарта в купичка.
  3. Разстелете бутер тестото върху леко набрашнен плот, след което поръсете върху него смесените захар и канела. Разпределете я равномерно с гърба на лъжица така, че да покрие цялото тесто, като оставите по 1 см разстояние откъм късите страни на правоъгълника.
  4. Намажете с яйцето късите страни на тестото, които оставихте без захар. Навийте го на стегнато руло, след което го нарежете на 12 равни кръгли парчета.
  5. Подредете канелените рулца върху подготвената тава, без да оставяте разстояние между тях. С четка намажете отгоре останалото яйце, както и страните на рулцата.
  6. Изпечете ги за 15-18 мин., докато станат златисти и бухнат.
  7. Когато са готови, оставете канелените рулца да изстинат в тавата за 10-15 мин.
  8. Смесете пудрата захар с 1 и ½ ч.л. вода, за да получите гъста глазура. Нанесете я внимателно върху още топлите сладки рулца със супена лъжица и ги поднесете.

Дайте оценка:

Тагове: яйца пудра захар бяло брашно кафява захар канела бутер тесто

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче