Необходими продукти:
- 1 и ½ с.л. канела на прах
- 3 с.л. кафява захар
- 320 г бутер тесто
- Брашно
- 1 средно голямо яйце, разбито
- 50 г пудра захар
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 200 градуса. Застелете голяма плоска тава с хартия за печене.
- Разбъркайте заедно канелата и захарта в купичка.
- Разстелете бутер тестото върху леко набрашнен плот, след което поръсете върху него смесените захар и канела. Разпределете я равномерно с гърба на лъжица така, че да покрие цялото тесто, като оставите по 1 см разстояние откъм късите страни на правоъгълника.
- Намажете с яйцето късите страни на тестото, които оставихте без захар. Навийте го на стегнато руло, след което го нарежете на 12 равни кръгли парчета.
- Подредете канелените рулца върху подготвената тава, без да оставяте разстояние между тях. С четка намажете отгоре останалото яйце, както и страните на рулцата.
- Изпечете ги за 15-18 мин., докато станат златисти и бухнат.
- Когато са готови, оставете канелените рулца да изстинат в тавата за 10-15 мин.
- Смесете пудрата захар с 1 и ½ ч.л. вода, за да получите гъста глазура. Нанесете я внимателно върху още топлите сладки рулца със супена лъжица и ги поднесете.
ИЗБРАНО