Едно от най-лесните неща, които можете да си приготвите, ако разполагате с грил скара за тостове, са италианските панини. Те се правят като пресовате резени от различни продукти между две филийки хляб, като по този начин по хлебчетата ще останат характерните симпатични прогорени ивици от оребрението на скарата. Ето и няколко предложения по темата.
Една от класическите рецепти
- Съставки: Прошуто, моцарела, домати, босилек, зехтин и балсамов оцет.
- Приготвяне: Този вариант включва тънки резени прошуто и моцарела, свежи домати и листа пресен босилек. Овкусете с малко зехтин и балсамов оцет.
Вегетариански вариант
- Съставки: Пълнозърнест хляб, песто, печени чушки, тиквички, краве сирене и рукола.
- Приготвяне: Намажете филийките хляб с песто, добавете нарязаните печени чушки и тънки резенчета от тиквичка, поръсете със сирене и завършете с прясна рукола. Пресовайте и запечете до златисто.
С пилешко и гуакамоле
- Съставки: Хляб, пилешко месо (предварително печено или гриловано), гуакамоле, чедър, маруля и домат.
- Приготвяне: Разстелете слой гуакамоле върху филийките хляб, добавете парчетата пилешко, резенчета чедър, маруля и домат. Пресовайте и запечете, докато чедърът се разтопи и започне да изтича извън хлебчетата.
Панини с бри и ягоди
- Съставки: Бял хляб, бри, ягоди, мед и орехи.
- Приготвяне: Намажете филийките хляб с мед, добавете резени бри и нарязани ягоди, поръсете с малко смлени орехи.
С пуешко месо и горчица
- Съставки: Многозърнест хляб, пуешко месо, горчица, мед, швейцарско сирене по избор и кисели краставички.
- Приготвяне: Смесете горчицата и меда, за да станат на хомогенен сос. Намажете с него филийките. Добавете пуешко месо, резенчета швейцарско сирене и кисели краставички.
Панини по средиземноморски
- Съставки: Пълнозърнест хляб, краве сирене, краве масло, резенчета от маслини, сушени домати от консерва, бейби спанак, зехтин и лимонов сок.
- Приготвяне: Намажете филийките хляб с малко краве масло на стайна температура, добавете нарязаното краве сирене, резенчетата маслини, сушените домати и спанака. Овкусете с няколко капки зехтин и лимонов сок.